Onze voortdurende inspanningen om het duurzaamheidsniveau te verhogen worden beloond met een EcoVadis Gold rating! Met een score van 69 van de 100 punten, in de internationaal erkende duurzaamheidsbeoordeling EcoVadis, plaatsen we ons in de top 5% van wereldwijde leveranciers in alle sectoren. En dat maakt ons een bende Happy sustainability soldiers!
Eén derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt belandt in de vuilnisbak. Dat komt neer op 1.3 miljard ton voedsel, waarvan 14% afkomstig is uit de foodservice markt. Belgocatering ging daarom, als sustainability-pionier, een samenwerking aan met Orbisk...
Kaas… Wie houdt er niet van? Kazen zijn heerlijk: simpel op een boterham, gesofisticeerd gedresseerd op een kaasplak of verwerkt in een gerecht. In maart slaan we bij Belgocatering de handen in elkaar met #Kazenvanbijons om onze Belgische kazen onder hun welverdiende stolp te zetten. Kaas is een dankbaar product om...
Op 8 maart viert de wereld Internationale Vrouwendag. De focus ligt traditioneel op het vieren van bijzondere prestaties door vrouwen en het eren van mensen die zich in te zetten voor de gelijkheid van vrouwen. Het specifieke thema van dit jaar focust zich op #Breakingthebias, het doorbreken van vooroordelen over vrouwen in professionele omgevingen.
Maar liefst 1/3 van al het voedsel geproduceerd in de wereld belandt in de vuilnisbak. Voor de gemiddelde Belg is dat zo'n 18 tot 26 kilogram voedselverlies. Die gigantische afvalberg heeft niet alleen een financiële impact (zo'n 89 euro per persoon per jaar), maar ook een aanzienlijke ecologische impact. Reden te meer dus om onze inspanningen achter de schermen tot IN het bord te brengen en deze maand een breedschalige campagne te voeren in al onze restaurants.
Dus je bent van plan om deel te nemen aan Tournée Minerale?! Dat is geweldig. Je een hele maand onthouden van alcoholische dranken is misschien niet zo aanvoudig voor je. Daarom delen we graag enkele handige tips en tricks in al onze restaurants en in dit artikel...
Pulled pork, het is de trots van de zuidelijke Amerikaanse staten als Tennessee en North Carolina. Heel langzaam gebraden varkensvlees, meestal van de schouder, op een kast van een barbecue met ieder z’n geheime kruidenmix. Het resultaat is bijna betoverend: na uren smeulen hou je een fikse portie boterzacht, goed gekruid draadjesvlees over. Need we say more?
De dagen worden korter en kouder. Het uitgelezen moment om een klassieker van bij ons in de kijker te zetten. In de week van 15 november serveren we stoverij van varkenswangen in onze restaurants. Een nostalgisch topgerecht dat door velen gesmaakt zal worden. Heb je wat tijd? Ga dan zelf gezellig aan...
Varkensvlees is een echte topper in vele keukens. Modern of klassiek, oer-Vlaams of exotisch, zijn zachte smaak maakt hem tot een echte all-rounder, die bij elke gelegenheid past. Van snuit tot staart, van klassiek tot verfijnd, op de BBQ of als tapas: met een sappig stukje varkensvlees van bij ons kan iedereen aan de slag. Varkensvlees is qua bereiding enorm veelzijdig. Daarom zetten ...
Deze week serveren we in kader van de lekker van bij ons “varken voor alle vorken”-campagne een heerlijke pasta al forno “alla Napolitana” in onze restaurants. Dit eenvoudige recept werd gecreëerd door onze executive Chef Rosario Butera. Met zijn Italiaanse roots zorgt hij ...
Een duurzaam en oprecht engagement van medewerkers begint bij een beleid waarin wellbeing een belangrijke plaats inneemt. Ann De Bisschop, Wellbeing consultant en voormalig Wellbeing Director bij onze klant DPG Media benadrukte in haar boek “Aftellen naar maandag” niet zomaar het belang ...
Belgocatering kiest zijn leveranciers zorgvuldig uit. Zo werken we uitsluitend met lokale boeren wiens filosofie naadloos aansluit bij het DNA van Belgocatering. Voor ons vlees vertrouwen we om die reden al meer dan 20 jaar op het vakmanschap van ...
Voor onze groenten en fruit rekenen we niet alleen op onze lokale boeren zoals wildfarmer Dries, we werken ook nauw samen met Vander Zijpen. Na 25 jaar nog steeds een rasecht familiebedrijf dat geleid wordt door vader en zoon. Elke dag leveren zij ons kraakverse groenten en fruit, boordevol smaak...
Belgocatering koos ervoor om voor premium koffiebonen nog uitsluitend samen te werken met koffiebranderij OR uit Westrem. Deze op en top Belgische branderij werd in 2001 opgericht door koffie-experten Tom Janssen en Katrien Pauwels. Zij zijn een absolute referentie in hun vak en dus een logische keuze voor Belgocatering. En ook al is OR een relatief kleine speler in de gigantische...
Non alcoholisch bier ... yay OR nay? Tournée Minérale zit er bijna op en het was nu of nooit. Wij namen de proef op de som en ...
Een hartverwarmende witloofsoep met coquilles en oester... dat is wat Chef Jan voor ons vandaag in petto heeft.
Vandaag is het 🍕Nationale PIZZA dag!🍕 Er is geen beter manier om deze dag te vieren dan zelf een overheerlijke pizza te maken. Dat is de opdracht die we aan onze eigenste 🇮🇪“Italian Stallion”🇮🇪 Pace Calogero hebben gegeven.
Vandaag is het Lichtmis ... een dag waarop we volgens de traditie pannenkoeken eten. En wie is er nu geen fan van deze zoete lekkernij?? wij allesinds wel, maar vandaag doen we het een beetje anders...
Nog even en Valentijn staat voor de deur dus stel die playlist met love ballads alvast samen, wij zorgen voor het kaarslicht en de culinaire toets. Verwen je geliefde met ...
Vooraleer cupido pijl en boog ter hand neemt, gaan we onze gezondheid en die coronakilo’s nog even aanpakken. Geniet komende dagen van de laatste toasts op het Nieuwjaar want op maandag 24 januari start onze detox-week...
Spijtig genoeg kan je die opkikkertjes nog niet in onze eigen restaurants verkrijgen want die zijn gesloten. Wist je dat we toch alweer een nieuwe locatie hebben ingehuldigd? Vlakbij het Sint-Pietersstation in Gent, meer bepaald langs de Koningin Fabiolaan, bevindt zich het Diamantgebouw...
Mmmh, soep, een tas boordevol groenten en vitaminen dus als je het ons vraagt sowieso altijd een goed idee...
Geen driekoningenzangers dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat wij de traditie aan ons voorbij laten gaan. Chef Kevin Teugels creëerde voor deze bijzondere editie een driekoningentaart with a twist, zo hebben we...
“Voor het bereiden van een feestelijk diner is voorbereiding cruciaal. In keukentermen heet dat de mise en place. Zet alle ingrediënten op voorhand klaar in je keuken, niets is ergerlijker dan midden in een recept ...
Wie aan feesten denkt, denkt aan Champagne! Geen grotere zonde dan Champagne op de verkeerde manier schenken, vindt onze sommelier Patrick: “Een fles Champagne open je door met de fles te draaien, niet...
“Er zijn heel wat regeltjes als het op het indekken van een tafel aankomt. Maar eigenlijk is er maar één ding écht belangrijk en dat is dat de tafel gasten moet uitnodigen om urenlang gezellig én lekker te eten.
Wanneer heb je nog eens genoten van een gastronomisch diner op restaurant? Of hoelang is het niet geleden dat je thuis gezellig culinair tafelde? Kerstmis en oudjaar zullen we wellicht in kleine familie- en vriendenbubbels moeten vieren en we vermoeden dat jouw bedrijf dit jaar geen kerstdrink of nieuwjaarsfeest organiseert.
Zo weinig mogelijk contact maken en alles apart verpakt. Belgocatering zorgt voor heerlijke maaltijden van topkwaliteit in een nieuw jasje. Onze kwaliteit en verse ingrediënten zijn verkrijgbaar in tal van formules.
Zet alvast de champagnebubbels klaar want hier tafelen is zonder gevaar! Samen maar toch apart dineren aan dezelfde tafel, het kan.
Met een rieten mand aan de arm en een rood geruite dekentje in de hand, op zoek naar het perfecte plekje in de natuur. Nostalgie!
We doen allemaal ons uiterste best om het Coronavirus klein te krijgen en naast alle persoonlijke maatregelen zoals handhygiëne en social distancing, kan technologie ook een handje toesteken.
Wij zijn verhuisd naar onze nieuwe kantoren in het Manhattan Center. Deze iconische Brusselse wolkenkrabber wordt volop gerenoveerd en zal in de zomer van 2020 de meest prestigieuze toren van Brussel zijn.
Liefde gaat door de maag en dat weten wij als geen ander. Donderdag start op Eén de Vlaamse versie van First Dates.
We blikken met veel trots terug op een geslaagd evenement: Belgocatering verzorgde het menu op een bijeenkomst van Food Service Network België.
Op dinsdag 4/02 is onze Boer Olivier te zien in Boerenjaar op VIER.
Sterrenchef Roger van Damme en Belgocatering creëren samen gastronomische ervaringen in de Chef's Club.
Enkele weken geleden interviewde vakblad Food Services onze CEO Luc Van Sande. Hij vertelde onder meer hoe korte keten ook in catering kan werken.
Onze bijdrage aan de Warmste Week: een flinke som voor Pink Ribbon, dat samen met ons gelooft in het belang van gezonde voeding ...
KBC spoort zijn medewerkers aan om soep en salades op te scheppen in herbruikbare bekers en salad boxes die ze eenmalig kopen ...
Onze nieuwe truck verbeeldt wat Belgocatering biedt: heerlijke maaltijden met dagverse ingrediënten bereid door ervaren topchefs …
Op een seminarie van Food Service Alliance geeft Lukas Lindemans, onze Hospitality Purhase Manager, een antwoord …
Luc Van Sande, Chief Hospitality Officer van Belgocatering, bond voor een dag de schort van een afwasmedewerker om …
In de eerste weken dat we als enige Belgische bedrijfscateraar Too Good To Go aanbieden, redden onze restaurantgasten al vele maaltijden ...
Manhattan Center van Icon Real Estate wordt binnenkort ons nieuwe huis. Zaterdag werd er alvast de Tour de France afgetrapt ...
A chef’s taste is niet toevallig onze bedrijfsleuze, want onze mensen zijn cruciaal. Daarom investeren we in hun permanente opleiding ...
Vandaag lunchten de medewerkers van HP niet in het bedrijfsrestaurant, maar ... op het grasterrein naast hun bedrijfsgebouw ...
We ontwikkelden POP voor bedrijfsrestaurants in ombouw (zie nieuwsbericht 20/12/2018). Ook als evenementenformule is het een unieke oplossing ...
Stilstaan is achteruitgaan, is meer dan een boutade; het is harde werkelijkheid. Ook de wereld van bedrijfs- en evenementencatering ontsnapt er niet aan …
Met de innovatieve app Too Good To Go strijden we samen met onze restaurantgasten tegen voedselverspilling …
Op grootse evenementen onze vele gasten dezelfde culinaire beleving bezorgen: het vergt heel wat voorbereiding …
Voortaan genieten de restaurantgasten van Belgocatering ook thuis van de duurzame producten die we voor hen bereiden. Met farmtohome bestellen ze die voor thuis …
Al meer dan 150 jaar vertrouwen mensen hun vermogen toe aan Degroof Petercam. “Omdat mijn private banker geen robot is en rekening houdt met wat ik wil”, zo getuigen de klanten van deze vermogensbankier.
Dagelijks zijn honderden productiemedewerkers druk in de weer in de filmstudio’s van AED. Om al die hongerige magen te stillen, hebben AED Studios en Belgocatering in Studio 6 een nieuw restaurant ingericht.
Duizenden muziek- en toneelliefhebbers hebben al genoten van de spektakel-musical 40-45: een aangrijpend verhaal over de tweede wereldoorlog. Wie dat verlangt, kan bovendien culinair genieten in de Churchill Club.
Wie zegt dat renovaties vervelend zijn? Bij onze klant Deloitte hebben we een street food festival georganiseerd tijdens de verbouwing van het bedrijfsrestaurant. De medewerkers waren alvast laaiend enthousiast over deze pop-up formule!
Dat onze restaurantbezoekers tevreden zijn, zien we in onze hoge capture rate. Dat is het hoge aandeel van bedrijfsmedewerkers dat in het bedrijfsrestaurant eet.
Belgocatering breekt al lang een lans voor kwaliteitsvolle, gezonde en evenwichtige voeding. Net zoals Pink Ribbon ...
Om de herkomst en kwaliteit van onze ingrediënten te verzekeren, kopen wij nooit aan bij anonieme grootleveranciers, maar bij lokale voedselproducenten: ‘onze boeren’. Op de Dag van de Landbouw geven we hen de plaats in de schijnwerpers die ze verdienen.
In Taste, het nieuwe corporate magazine van Belgocatering, vertellen niet alleen wij over onze realisaties. Ook en vooral onze klanten, leveranciers en andere relaties getuigen van onze samenwerking.
We geloven dat een korte keten tussen landbouwer en consument garant staat voor een gezonde voeding. Ook KBC doet dat en vertrouwt in die geest de bedrijfscatering op zijn hoofdzetels in Leuven en Mechelen toe aan Belgocatering.
Fipronil- en andere voedselcrisissen doen consumenten uitzien naar gezonde voedingsproducten. Zoals de eieren van boer Olivier die we voor onze restaurantgasten bereiden.
We geloven al lang in het belang van een kwaliteitsvolle en gezonde voeding. Wat dat betreft zitten we op dezelfde lijn als Pink Ribbon.
Honda stuurt vanuit Gent zijn auto’s Europawijd uit. Belgocatering voedt ...
Deloitte biedt zijn medewerkers niet alleen tijdens de kantooruren, maar ook erna catering services aan.
Sommigen tellen af naar het begin van een nieuwe werkweek. Hun geheim? Gezond eten op het werk!
Laurens, onze chef bij Medialaan, trok vorige zomer op stage naar Dinner, het Londense sterrenrestaurant van Heston Blumenthal. Die laatste was zo onder de indruk van Laurens’ kunnen, dat Laurens er nu permanent aan de slag kan.
Vanaf begin 2018 verzorgen we hospitality services in PassPort, het opmerkelijke kantoorgebouw dat pal naast de luchthaventerminal van Zaventem staat, en in b.house, het hoofdkantoor van Brussels Airlines.
De Japanse farmagigant Nipro legt de laatste hand aan zijn nieuwe Europese hoofdkwartier en onderzoekscentrum. Wetenschappers zullen er waardevol onderzoek voeren, gedreven door ... lekker eten van Belgocatering. Immers: ‘One cannot think well, if one has not dined well’.
Innovatie en traditie: ze lijken tegengestelden, maar dat zijn ze zeker niet. Onze ervaring leert dat innovatie in catering ligt in de traditie van ambachtelijke voedingsproducten en dito gerechten.
Samen sterker: daarom verenigen Belgocatering en andere cateringprofessionals zich in de nieuwe branche-organisatie BECAS.
Zes avonden lang tot diep in de nacht koersen: het is een bewonderenswaardige prestatie. Ook al wie hen omringt - waaronder cateraar Belgocatering - levert een epische inspanning.
Gisteren publiceerde Gault&Millau zijn nieuwe gids. Op een galadiner verzorgd door Peter Goossens, de koks van het jaar én de evenementenkookploeg van Belgocatering.
Een klein jaar geleden opende koningin Mathilde in het Nederlandse Veghel het inspiratielab ZiN van Sligro Food Group. Nu trokken nog meer Belgen de landsgrens over: onze hospitality managers proefden in ZiN van nieuwe trends in food services.
Peter Goossens en Roger Van Damme – partners van Belgocatering voor evenementencatering – zien hun inspanningen als toonaangevende hospitality providers bekroond met prestigieuze awards.
Van het bereiden en serveren van waarachtig duurzame producten, maken we bij Belgocatering een erezaak. We zoeken dan ook permanent naar nieuwe producten die beantwoorden aan de hoge eisen die we samen met onze opdrachtgevers en restaurantgasten stellen op het vlak van duurzaamheid.
Jens, onze chef de rang bij De Warande, trok deze zomer naar Barcelona om er zich aan de European Bartender School te bekwamen in het bereiden van cocktails. Voortaan schenkt hij de nieuwste it drinks voor de leden en gasten van De Warande.
Op vrijdag 1 september verzamelde het kruim van het wereldwijde atletenkorps opnieuw in het Brusselse Boudewijnstadion. Op de Memorial van Damme gaven ze er het beste van zichzelf. Ook de medewerkers van Belgocatering Events leverden er een atletische prestatie: voor meer dan 1.500 VIP-gasten serveerden ze een verfijnde receptie en een gastronomisch driegangenmaal.
Bezoekers van Tomorrowland (Boom, 21-23 en 28-30 juli) en We Can Dance (Zeebrugge, 12-13 augustus) genoten niet alleen van muziek, maar ook van heerlijke gerechten, bereid door Sergio Herman en het evenementencateringteam van Belgocatering.
De Vlaamse businessclub De Warande viert haar dertigste verjaardag in een deels vernieuwd pand. In het fraaie Hôtel Empain richtte het een nieuwe polyvalente ontvangstruimte en een dito keuken in.
Sommige van onze chefs en hofmeesters genieten deze zomer niet alleen van een welverdiende vakantie. Als onderdeel van de permanente bijscholing die we hen in de Belgocatering Food Academy meegeven, lopen zij stages in sterrenrestaurants.
Voor unieke food en hospitality services in uw organisatie of op uw evenement:+32 2 897 68 00
info@belgocatering.be
events@belgocatering.be
Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.
Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)
Functionele cookies (verbeteren de gebruikservaring)
Statistische cookies (verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens)
Social media cookies (worden gebruikt door Facebook, Youtube,...)
Marketing cookies (worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties)
Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen