1. Biologisch
Biologisch zegt iets over de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Biologische boeren kiezen bijvoorbeeld voor een natuurlijke manier van gewassen verbouwen en houden rekening met het natuurlijke gedrag van dieren.
Voor ons is duurzaamheid niet optioneel. Duurzaamheid zit in onze DNA én dat van ons moederbedrijf. Het is dé reden waarom wij aan catering doen. Omdat we geloven dat iedereen recht heeft op lekkere, gezonde en eerlijke voeding. Gebouwd op duurzame principes die we doortrekken in alle geledingen van ons bedrijf, en in elk restaurant dat we uitbaten. Hieronder vind je de belangrijkste ingrediënten van ons 5-pijlerplan voor een duurzame planeet.
Biologisch zegt iets over de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Biologische boeren kiezen bijvoorbeeld voor een natuurlijke manier van gewassen verbouwen en houden rekening met het natuurlijke gedrag van dieren.
Het is niet zonder reden dat we het merendeel van onze producten en ingrediënten duurzaam noemen. Ze komen van leveranciers die oog hebben voor milieubehoud en/of dieren op verantwoorde wijze grootbrengen. Deze producten dragen labels zoals Beter Leven en Label Rouge, MSC en andere.
Wij geloven in eerlijke handel die bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. Handel met respect voor de mensenrechten en een beter inkomen voor producenten en werknemers in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel draagt bij aan betere landbouwmethoden, arbeidsomstandigheden, oogsten en leefomgeving.
Wij geloven in goed en eerlijk voedsel van lokale leveranciers of met certificaten van oorsprong. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor goede regionale producten. Onze regionale producten zijn ook beschikbaar in Belgocatering-locaties buiten de regio, omdat ze relevant zijn voor klanten in ons hele netwerk.
Plantaardig voedsel is diep geworteld in het wereldwijde voedsellandschap, maar dat was niet altijd het geval. Vegetarisch en veganistisch voedsel stond tientallen jaren lang bloot aan scepsis en vooroordelen. Pas recentelijk zijn mensen beginnen warmlopen voor het idee van plantaardige alternatieven. Wij dragen bij aan die bewustwording door deze producten te promoten en ze om te zetten in heerlijke en smakelijke gerechten.