Belgocatering kiest zijn leveranciers zorgvuldig uit. Zo werken we uitsluitend met lokale boeren wiens filosofie naadloos aansluit bij het DNA van Belgocatering. Voor ons vlees vertrouwen we om die reden al meer dan 20 jaar op het vakmanschap van Philippe Soete van Meatier en zijn team.
Pioniers van de korte keten
Wat in 1996 begon met de versnijding van een half rund per maand -als een uit de hand gelopen hobby van een gepassioneerde vleesliefhebber- groeide uit tot wat Meatier vandaag is. Een toonaangevend, duurzaam vleesbedrijf dat zo’n 40 mensen tewerkstelt en Belgocatering elke dag van het beste vlees belevert. Philippe en zijn vrouw Veerle staan, samen met hun zonen aan het roer van deze unieke kwekerij, die het welzijn van de dieren en respect voor ons milieu voorop stelt.
Philippe kweekt voor ons Limousin, Blonde d'Aquitaine, Parthenais en West-Vlaams Rood-runderen. Sinds kort lopen er ook Asturia-runderen rond in Schore. Dit Spaanse ras is een primeur op de Belgische markt en wordt momenteel op punt gesteld exclusief voor Belgocatering. To be continued… 😊
Weet wat je eet
Plofkippen? Niet te traceren varkensvlees? Melk van Poolse koeien die aan dumpingprijzen onze markt in wordt gepusht? Daar doen we bij Belgocatering niet aan mee. Weten wat er op je bord ligt, is een cruciale pijler om de kwaliteit die Belgocatering elke dag serveert te garanderen. Daarom waarderen we onze samenwerking met Meatier zo. Het vlees dat Meatier ons levert is terug te traceren tot op het rund (en in welke weide het gegraasd heeft). Maar dat is niet alles, het engagement van Philippe en zijn team gaat nog verder dan dat. De filosofie van Meatier is dat gelukkige runderen beter vlees leveren, en daarom gaan Philippe en zijn team tot het uiterste om de runderen een goed leven te schenken.
Met de beste zorgen omringd
De runderen brengen een groot deel van hun leven door op de weiden van trotse boerin Rita in Dadizele. Hier worden ze met de beste zorgen omringd. Geventileerde stallen, voldoende tijd op het veld en een -aan de seizoenen- aangepast voedingsschema zorgen ervoor dat de koeien een gelukkig en stressvrij leven hebben. Dat voedingsschema bestaat uit zelf geteelde veevoeders en is ontzettend belangrijk. In samenwerking met professoren van de KU Leuven en UGent wordt het dieet van de koeien op punt gesteld. Zo zorgen luzerne, gras- en klaverzaad, tarwe en suikerbiettopjes ervoor dat de dieren voldoende omega 3 en andere voedingsstoffen binnen krijgen.
Naast een correcte nutritionele ondersteuning krijgen de runderen in de West Vlaamse velden ook de tijd om zich ten volle te ontwikkelen. Koeien mogen pas kalven nadat ze volledig volgroeid zijn, dat zorgt ervoor dat ze op een natuurlijke manier kunnen bevallen en het gebruik van antibiotica dus uitgesloten kan worden.
Duurzaam, duurzamer, duurzaamst
Duurzaamheid zit in ons DNA, geen wonder dat we dus ook aan onze leveranciers vragen om naar een zo duurzaam mogelijk beleid te streven. Bij Meatier hoeven we ook op dat vlak niet op onze honger te zitten. Het bedrijf is een pionier in zijn sector en investeert onder meer in zonnepanelen, state of the art water- en warmte recuperatie en afvalbeperking. Dat maakt hen ook op vlak van duurzaamheid échte pioniers in de markt!
Vakmanschap
Naast de bijzondere zorgen op het veld vinden we ook in de ateliers van Meatier puur vakmanschap terug. Dat vlees versnijden een stiel, een métier, is weten ze hier als geen ander. Van de 40 personen die werkzaam zijn bij Meatier werkt het merendeel in de ateliers. Uitbenen, versnijden, bereiden, … de gepassioneerde medewerkers weten stuk voor stuk waar ze mee bezig zijn, en dat merk je. Het is mede dankzij de vaardigheid van de atelier-medewerkers dat Meatier vleesproducten van uitzonderlijke kwaliteit kan leveren.
Vragen over de producten die we afnemen bij Philippe en Veerle? Meer weten over de bijzondere Franse runderrassen? Contacteer ons via info@belgocatering.be en we brengen je graag in contact met de meest bevlogen ‘beenhouwer’ van ons land!