Een hartverwarmende witloofsoep met coquilles en oester... dat is wat Chef Jan voor ons vandaag in petto heeft.
Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Wil jij jouw geliefde nog eens extra verwennen dit weekend?
Check dan zeker het recept en scoor met deze "wit-love soep" ;-)
Ingrediënten:
klontje boter
3 liter heldere groentebouillon
1,5 kg grondwitloof
1 wit van prei
2 aardappelen
1 knoflookteentje
3 ajuinen
witte peper
zout
laurier
150 ml room
Garnituur:
3st gebakken Sint-Jacobsvruchten
oester in de schelp met gestoofd witloof
Bereiding:
Reinig en schil je groenten, snij ze in blokjes en stoof aan in boter
Bevochtigen met de groentebouillon
kruiden met peper en zout
laurier toevoegen
20 tal minuten laten garen
mix de soep glad en voeg de room toe
eventueel nog even afkruiden volgens eigen smaak
werk af met de garnituren en …
SMAKELIJK!
Voor unieke food en hospitality services in uw organisatie of op uw evenement:
+32 2 897 68 00