Nieuws



What's SOUP!
15 januari 2021

What's SOUP!

What's SOUP! Mmmh, soep, een tas boordevol groenten en vitaminen dus als je het ons vraagt sowieso altijd een goed idee... als starter van een heerlijke maaltijd, om op te warmen na een stevige wandeling of gewoon als lichte lunch. Haal vanaf nu elke 3e zaterdag van de maand bij ons je inspiratie voor de lekkerste soepen.

vandaag verwent Chef Jan Thyssen ons met een hartverwarmende wintersoep van knolselder, afgewerkt met spruitjes en spek. Begin je nu al te watertanden en kan je niet meer wachten om de potten boven te halen? Check dan zeker recept hieronder!

SMAKELIJK!

 

Ingrediënten:

  • Klontje boter
  • 4 L heldere kippenbouillon
  • 1 knolselder
  • 2 prei (enkel het wit van de prei gebruiken)
  • 2 witte selder stengels
  • 2 aardappelen
  • 2 ajuinen
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml room
  • Witte peper
  • Zout
  • Tijm
  • Laurier
  • Garnituur: fijngesneden spruitjes, gerookte spekblokjes

 

Bereidingswijze:

  • Reinig/schil de groenten.
  • Snij alles in blokjes en stoof aan in de boter.
  • Bevochtig het geheel vervolgens met de blanke kippenbouillon.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg laurier en tijm toe en laat alles een 20tal minuten rustig koken.
  • Verwijder nu de laurier en tijm, mix de soep en voeg de 200ml room toe.
  • Kook de soep nog even op en kruid bij naar eigen smaak.
  • Nu enkel nog afwerken met fijngesneden rauwe spruitjes en gebakken spekblokjes.

Contact

Voor unieke food en hospitality services in uw organisatie of op uw evenement:
+32 2 897 68 00
info@belgocatering.be