Nieuws



"Haute dog" pulled pork met gepekelde groenten en bbq saus
22 november 2021

"Haute dog" pulled pork met gepekelde groenten en bbq saus

Pulled pork, het is de trots van de zuidelijke Amerikaanse staten als Tennessee en North Carolina. Heel langzaam gebraden varkensvlees, meestal van de schouder, op een kast van een barbecue met ieder z’n geheime kruidenmix. Het resultaat is bijna betoverend: na uren smeulen hou je een fikse portie boterzacht, goed gekruid draadjesvlees over. Need we say more?

 

Ingrediënten

2 kg Uitgebeende varkensschouder

130 gram bruine basterdsuiker

4 gram gemalen kurkuma

10 gram uienpoeder

5 gram knoflookpoeder

3 gram cayennepeper

5 gram paprikapoeder

Zout

Broodje = hotdog sesambroodje

 

Garnituren

Crème van zoete aardappel, coleslaw, BBQ-saus en gepekelde groetjes

 

Voor de gepekelde groenten

¼ sesamolie

½ sushi azijn

¼ witte wijnazijn

Afwerking met daikoncress

 

  • Verwarm de oven voor tot 150°C.
  • Schep de bruine suiker in een schaal en voeg alle specerijen toe: bruine basterdsuiker, gemalen kurkuma, uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, paprikapoeder, zout
  • Snij de spekrand van het varkensvlees wat bij, zodat er een dunne laag varkensvet overblijft.
  • Rol de varkensschouder in de kruidige mengeling. Masseer de specerijen rondom het vlees.
  • Leg het stuk vlees in een ovenschaal en strooi het restje van de specerijenmengeling erbovenop.
  • Dek de schaal af met een vel aluminiumfolie. Schuif het varkensvlees in de oven van 150°C.
  • Verwijder de folie na 2 uur, (OPTIE) schenk er een scheut appelsap en whisky bij en laat het vlees nog zo’n 2 uur verder garen en korsten.
  • Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘pulled pork’.

Voor de barbecuesaus: meng de ingrediënten samen in een kookpot en laat het sudderen +- 15min mix alles en klaar is de saus

250 gr tomaten uit blik

100 ml worcestersaus

1 el mosterd

50 ml balsamicoazijn

100 gr esdoornsiroop

100 gr ketchup

1 teen knoflook, fijngehakt

1 el barbecuekruiden

3 el bruine suiker

 

Smakelijk!

Contact

Voor unieke food en hospitality services in uw organisatie of op uw evenement:

info@belgocatering.be

events@belgocatering.be

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)

Functionele cookies (verbeteren de gebruikservaring)

Statistische cookies (verzamelen geanonimiseerde gebruikersgegevens)

Social media cookies (worden gebruikt door Facebook, Youtube,...)

Marketing cookies (worden gebruikt voor het verzamelen van marketing informatie en het aanbieden van relevante advertenties)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen