Pulled pork, het is de trots van de zuidelijke Amerikaanse staten als Tennessee en North Carolina. Heel langzaam gebraden varkensvlees, meestal van de schouder, op een kast van een barbecue met ieder z’n geheime kruidenmix. Het resultaat is bijna betoverend: na uren smeulen hou je een fikse portie boterzacht, goed gekruid draadjesvlees over. Need we say more?
Ingrediënten
2 kg Uitgebeende varkensschouder
130 gram bruine basterdsuiker
4 gram gemalen kurkuma
10 gram uienpoeder
5 gram knoflookpoeder
3 gram cayennepeper
5 gram paprikapoeder
Zout
Broodje = hotdog sesambroodje
Garnituren
Crème van zoete aardappel, coleslaw, BBQ-saus en gepekelde groetjes
Voor de gepekelde groenten
¼ sesamolie
½ sushi azijn
¼ witte wijnazijn
Afwerking met daikoncress
Voor de barbecuesaus: meng de ingrediënten samen in een kookpot en laat het sudderen +- 15min mix alles en klaar is de saus
250 gr tomaten uit blik
100 ml worcestersaus
1 el mosterd
50 ml balsamicoazijn
100 gr esdoornsiroop
100 gr ketchup
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el barbecuekruiden
3 el bruine suiker
Smakelijk!
Voor unieke food en hospitality services in uw organisatie of op uw evenement:
+32 2 897 68 00