Nieuws



Driekoningentaart with a twist
04 januari 2021

Driekoningentaart with a twist

Geen driekoningenzangers dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat wij de traditie aan ons voorbij laten gaan.

Chef Kevin Teugels creëerde voor deze bijzondere editie een driekoningentaart with a twist, zo hebben we het graag bij Belgocatering 😊

Waar wacht je op? Zet de gezelligheid van de feestdagen gewoon verder, haal de boter en je bakplaat boven!

Heb je ons recept gemaakt? Deel dan zeker een foto op sociale media en tag ons in je creatie!

 

Ingrediënten:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 eierdooier, losgeklopt met een scheutje room/melk 

1 losse boon

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 200°C
  • Bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier
  • Maak de frangipanevulling:
    Meng hiervoor het amandelmeel, de suiker, 2 eieren, de boter en de citroenzeste tot een gladde massa.

Onze chef voegde hier nog zeste van mandarijn aan toe voor een eigen twist

  • Snij een cirkel van ca 20 cm en eentje van ca 22-24 cm uit het bladerdeeg
  • Leg de kleine cirkel bladerdeeg op de -met bakpapier bedekte- bakplaat en prik deze goed in met een vork
  • Verdeel het frangipane-mengsel over de kleine cirkel en laat hierbij een rand van 1 tot 2cm vrij
  • Druk de boon op een willekeurige plaats in de frangipane
  • Bestrijk de vrije rand met de losgeklopte eierdooier
  • Leg de grote deegcirkel bovenop en maak in het midden een klein gaatje.
  • Maak met een mespunt voorzichtig een mooi patroon in de bovenste deeglaag – wees voorzichtig dat je niet door het deeg heen snijdt!
  • Bak de taart ca 30min
  • Laat afkoelen en SMAKELIJK 😊

Contact

Voor unieke food en hospitality services in uw organisatie of op uw evenement:
+32 2 897 68 00
info@belgocatering.be