Nieuws20 september 2017

Belgocatering en Sligro Food Group Belgium gaan samen voor vernieuwing

Vanaf vandaag gaat Belgocatering met Sligro Food Group Belgium samenwerken om extra te voorzien in zijn dagelijkse behoeften aan hoogkwalitatieve food, non-food en dagverse producten. Sligro Food Group is een totaalleverancier die een aantal sterk gewortelde bedrijven in België omvat, met name ISPC, Java Foodservice en Ocean Marée. De nadruk ligt op het verschaffen van lokale producten voor de professionele food en hospitality markt. Bovendien blijft Belgocatering verderwerken met zijn lokale leveranciers voor dagverse producten. Voor de chefs van Belgocatering brengt de nieuwe partner een extra assortiment voor smaak, kwaliteit en vindingrijkheid op het bord.

Sligro Food Group Belgium sluit qua zorg voor kwaliteit en versheid, zin voor innovatie en gedrevenheid op vlak van klantenbeleving nauw aan bij Belgocatering. “Je zou kunnen zeggen dat we beiden grotendeels hetzelfde DNA hebben, zeker wanneer het er op aan komt om de gasten in het restaurant te verwennen met een eerlijke, gezonde en smaakvolle maaltijd. Hostmanship staat bij ons hoog in het vaandel en Sligro bezorgt ons op dit vlak nieuwe mogelijkheden.” zegt Jo Huyghebaert, CHO (Chief Hospitality Manager) van Belgocatering.

Sligro Food Group maakt zich sterk dat het absolute operationele excellentie verstrengelt met de persoonlijke aanpak van een lokale partner in business. Net als Belgocatering draait Sligo Food Group op professionals die hun sporen (en vaak ook sterren) verdiend hebben in de wereld van de horeca en de hospitality. “Vernieuwing is onze gedeelde passie en ambitie. Onze chefs gaan nauw samenwerken met de culinaire adviseurs van Sligro Food Group om nieuwe inspiratie en verrassende combinaties op het bord te brengen en de beleving in het bedrijfsrestaurant nog meer op horeca-niveau te brengen.” aldus Jo Huyghebaert.

Kunnen werken met dagverse producten van topkwaliteit is wat de chefs van Belgocatering toelaat om met volle goesting en geïnspireerd te koken. “Wij hebben een zeer sterk netwerk van lokale leveranciers die ons elke dag weer de topkwaliteit bezorgen die we zoeken. En dat willen we zo houden.” zegt Lukas Lindemans, Hospitality Procurement Manager van Belgocatering. “De uitbreiding naar Sligro Food Group Belgium als totaalleverancier heeft te maken met ons streven naar diversiteit in het aanbod, efficiëntie op vlak van bestellingen en duurzaamheid in onze aankooppolitiek”.

Voor Belgocatering betekent de samenwerking met Sligro Food Belgium een nieuwe impuls op vlak van duurzaamheid. De logistieke optimalisatie via dit platform maakt het mogelijk om het aantal dagelijkse drops te verminderen en de CO2 uitstoot te verkleinen.

Koen Slippens, CEO van Sligro Food Group sluit zich daar volmondig bij aan. “Wij zijn bijzonder trots dat Belgocatering ons de kans biedt om in België precies te verwoorden waar Sligro voor staat: ingrediënten voor kwaliteitsvol, duurzaam en lekker eten, persoonlijk, voordelig en inspirerend op vlak van vernieuwing.”


Contact

Voor unieke food en hospitality services in uw organisatie of op uw evenement:
053 60 66 60
info@belgocatering.be